Credit pentru studenti: cum să obtii finantare pentru studiile tale

Scris si documentat de:


 • Aplicare de la 19 ani
 • Procesare în sub 8 minute
 • Împrumut maxim 10.000 RON
 • Fără comisioane ascunse
 • Transfer direct în cont
 • Aprobare și transfer în 15 minute

 • Credit cu buletinul
 • Minim 18 ani
 • Fără adeverință
 • Sume intre 8000 – 50.200 lei
 • Credit: 6 – 60 luni
 • Fără limită vârstă
 • Fără cont bancar
 • Decizie în 60 minute

 • Aplicare de la 20 de ani
 • Venit stabil: salariu, pensie, PFA
 • Necesar cont sau card
 • Retrageri multiple la nevoie
 • Acces permanent: 100 – 5000 lei
 • Rambursează 10% + dobânda lunar
 • 100 % online
 • Primesti aprobare in 15 minute

 • Te califici daca ai intre 18-70 ani
 • Venit minim: 500 lei/lună
 • Necesar: CI, extras cont, selfie cu CI
 • Sumă: 100 – 10.000 lei
 • 0% dobândă la prima tragere*

 • Dobândă competitivă
 • Totul se face online
 • Fără adeverință
 • Poti obtine: 1500, 4500 sau 9000 lei
 • In 8 minute ai banii pe card
 • Fără cont bancar

Creditul pentru studenți este o opțiune populară pentru cei care doresc să-și finanțeze educația și să-și îndeplinească obiectivele academice. În România, există mai multe bănci care oferă credite pentru studenți, inclusiv Banca Transilvania, CEC Bank și BRD. Aceste credite pot fi utilizate pentru a acoperi cheltuielile legate de școlarizare, cazare, transport, cărți și alte costuri asociate studiilor.

Unul dintre cele mai populare programe de credit pentru studenți este Student Invest, oferit de CEC Bank. Acest program oferă credite de nevoi personale cu facilități de stat, inclusiv garanții de stat și dobânzi subvenționate de stat. Prin intermediul acestui program, tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 31 de ani pot obține credite pentru plata taxelor de școlarizare, a chiriei sau a avansului pentru locuință.

În plus, programele Family Start și Student Invest, finanțate de Guvernul României în 2023, oferă tinerilor posibilitatea de a reduce dobânzile pentru creditele lor. Aceste programe sunt disponibile pentru cei cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani și acoperă total sau parțial dobânda. Cu toate acestea, fondurile sunt limitate, iar aceste programe pot fi disponibile doar pentru un număr limitat de solicitanți.

Ce este creditul pentru studenți

Un credit pentru studenți este un tip special de împrumut conceput pentru a ajuta studenții să acopere costurile asociate cu studiile superioare. Acesta poate fi utilizat pentru a acoperi o varietate de cheltuieli, inclusiv taxe de școlarizare, cazare, cărți și alte necesități.

Creditul pentru studenți poate fi oferit de o bancă sau o instituție financiară și poate fi acordat fie cu garanții, fie fără garanții. În general, dobânzile pentru creditele pentru studenți sunt mai mici decât cele pentru alte tipuri de împrumuturi, iar perioada de rambursare poate fi mai lungă.

Pentru a obține un credit pentru studenți, studenții trebuie să îndeplinească anumite cerințe, cum ar fi venitul minim și gradul de îndatorare. În plus, studenții trebuie să prezinte documente care să ateste că sunt înscriși la o instituție de învățământ superior.

Printre băncile care oferă credite pentru studenți se numără CEC Bank, Banca Transilvania și BRD. Fiecare bancă are propriile sale condiții de creditare și dobânzi, astfel încât este important să compari ofertele și să alegi cea mai bună opțiune pentru tine.

Un alt tip de credit pentru studii este creditul de studii oferit de Banca Transilvania. Acesta poate fi utilizat pentru a acoperi taxele de școlarizare și alte cheltuieli legate de studii. Perioada de rambursare este de până la 5 ani, iar în primele 12 luni, studenții pot alege să plătească doar dobânda aferentă.

Cine oferă credite pentru studenți

Creditele pentru studenți sunt disponibile prin diverse instituții financiare, inclusiv bănci tradiționale, instituții financiare nebancare (IFN-uri) și chiar unele instituții de învățământ superior. Printre băncile care oferă astfel de credite se numără CEC Bank, BRD și Banca Transilvania.

CEC Bank oferă credite pentru studenți cu vârsta de peste 18 ani și care sunt înscriși la o instituție de învățământ superior. Aceștia pot solicita un credit de până la 50.000 de lei, cu o perioadă de rambursare de până la 10 ani. În plus, CEC Bank oferă și credite pentru acoperirea taxelor de școlarizare în străinătate.

BRD oferă credite pentru studenți cu vârsta de peste 18 ani, înscriși la o instituție de învățământ superior din România sau din străinătate. Aceștia pot solicita un credit de până la 50.000 de lei, cu o perioadă de rambursare de până la 10 ani. În plus, BRD oferă și credite pentru acoperirea taxelor de școlarizare în străinătate.

Banca Transilvania oferă credite pentru studenți cu vârsta de peste 18 ani, înscriși la o instituție de învățământ superior din România sau din străinătate. Aceștia pot solicita un credit de până la 50.000 de lei, cu o perioadă de rambursare de până la 10 ani. În plus, Banca Transilvania oferă și credite pentru acoperirea taxelor de școlarizare în străinătate.

Este important să se compare ofertele de credite pentru studenți de la diferite instituții financiare și să se ia în considerare costurile totale ale creditului, inclusiv dobânda, comisioanele și alte taxe. De asemenea, este important să se verifice cerințele de eligibilitate și să se ia în considerare capacitatea de rambursare a creditului înainte de a solicita un credit pentru studenți.

Condiții de Eligibilitate

Pentru a aplica pentru un credit pentru studenți, există anumite condiții de eligibilitate care trebuie îndeplinite. Acestea includ:

 • Vârsta: solicitantul trebuie să aibă între 18 ani împliniți și 40 de ani neîmpliniți.
 • Domiciliul: solicitantul trebuie să aibă domiciliul în România.
 • Înregistrare la o instituție de învățământ superior: solicitantul trebuie să fie înscris la o instituție de învățământ superior autorizată să funcționeze provizoriu sau acreditată.
 • Venituri: solicitantul trebuie să aibă venituri care să justifice capacitatea de rambursare a creditului. În cazul în care solicitantul este nesalariat, este necesar un codebitor cu venituri.
 • Părinți: în unele cazuri, părinții sau tutorii legali pot fi implicați în procesul de aplicare pentru a garanta rambursarea creditului.
 • La buget sau la taxă: creditul poate fi acordat atât pentru studenții care urmează cursurile la buget, cât și pentru cei care urmează cursurile la taxă.

Este important de menționat că fiecare bancă sau instituție financiară poate avea propriile sale criterii de eligibilitate, deci este recomandat să se verifice cerințele specifice ale fiecărei instituții înainte de a aplica pentru un credit pentru studenți.

Costurile Asociate cu Creditele Pentru Studenți

Când vine vorba de a lua un credit pentru studenți, există o serie de costuri și taxe asociate cu acesta. În general, costurile variază în funcție de instituția financiară de la care se ia creditul și de suma împrumutată.

Printre costurile asociate cu creditele pentru studenți se numără dobânzile și comisioanele. Dobânda este suma pe care o plătești pentru a lua un credit și poate fi fixă sau variabilă. Comisioanele sunt taxe percepute de instituția financiară pentru a acoperi costurile asociate cu procesul de acordare a creditului. Acestea pot include taxe de înscriere, taxe SEVIS, taxe consulare, taxe de participare și DAE.

În plus, creditele pentru studenți pot fi utilizate pentru a acoperi o varietate de cheltuieli, inclusiv taxe de studii, cazare, cărți și alte necesități. Este important să țineți cont de aceste costuri și să vă asigurați că aveți suficientă finanțare pentru a acoperi cheltuielile asociate cu creditul.

Înainte de a lua un credit pentru studenți, este important să comparați ofertele de la diferite instituții financiare și să analizați costurile asociate cu fiecare. În felul acesta, puteți lua o decizie informată și puteți găsi cel mai bun credit pentru nevoile dvs.

În general, creditele guvernamentale pot fi o opțiune mai ieftină decât creditele bancare private, dar este important să analizați atent costurile asociate cu fiecare opțiune înainte de a lua o decizie.

Cum Se Aplică Pentru Un Credit Pentru Studenți

Aplicarea pentru un credit pentru studenți poate fi un proces simplu și rapid, dacă sunt îndeplinite toate criteriile de eligibilitate. Iată pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a solicita un credit pentru studenți:

 1. Identificați instituțiile financiare care oferă credite pentru studenți și comparați ofertele lor. Asigurați-vă că alegeți un credit care se potrivește nevoilor și posibilităților dvs. financiare.
 2. Verificați criteriile de eligibilitate pentru fiecare credit și asigurați-vă că îndepliniți toate cerințele. Acest lucru poate include vârsta minimă, nivelul de venit sau gradul de învățământ.
 3. Completați formularul de cerere pentru credit. Asigurați-vă că furnizați toate informațiile necesare și că acestea sunt corecte și complete.
 4. Trimiteți cererea de credit împreună cu documentele necesare. Acestea pot include o copie a actului de identitate, o dovadă a venitului sau o dovadă a înmatriculării la instituția de învățământ.
 5. Așteptați aprobarea creditului. Acest proces poate dura de la câteva ore până la câteva zile, în funcție de instituția financiară și de volumul de cereri primite.
 6. Dacă creditul este aprobat, semnați contractul și respectați termenii și condițiile stabilite. Asigurați-vă că plătiți ratele la timp și că respectați toate obligațiile contractuale.

În general, aplicarea pentru un credit pentru studenți este un proces simplu și accesibil. Cu toate acestea, este important să aveți grijă să alegeți un credit care se potrivește nevoilor și posibilităților dvs. financiare și să respectați toate obligațiile contractuale pentru a evita problemele financiare ulterioare.

Ce Poate Fi Finanțat Prin Creditul Pentru Studenți

Creditul pentru studenți este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să își finanțeze educația și să își asigure un viitor mai bun. În general, creditele pentru studenți pot fi utilizate pentru a acoperi o varietate de cheltuieli, inclusiv cele legate de educație, nevoi personale și alte cheltuieli asociate cu studenția.

Educația este principala cheltuială acoperită de un credit pentru studenți. Acesta poate fi folosit pentru a acoperi costurile legate de înscrierea la cursuri, taxele de școlarizare, materialele didactice, rechizitele, cărțile și laptopurile necesare pentru studiu. De asemenea, creditele pentru studenți pot fi utilizate pentru a finanța studii universitare, postuniversitare și doctorale, atât în țară, cât și în străinătate.

Pe lângă educație, creditele pentru studenți pot fi utilizate și pentru a acoperi alte cheltuieli personale. Acestea includ costurile de transport, chiria, telefonul și alte cheltuieli legate de traiul de zi cu zi. De asemenea, creditele pentru studenți pot fi utilizate pentru a finanța participarea la concursuri și manifestări științifice, precum și pentru a acoperi cheltuielile legate de programul Work & Travel.

Creditul pentru studenți este o opțiune excelentă pentru a finanța educația și alte cheltuieli personale asociate cu studenția. De la taxe de școlarizare la cărți și laptopuri, creditele pentru studenți pot ajuta la acoperirea costurilor necesare pentru a obține o diplomă universitară și pentru a-ți asigura un viitor mai bun.

Garanții și Ipoteci

Pentru a obține un credit pentru studenți, este necesar să oferiți o garanție sau o ipotecă mobiliară. Acestea sunt modalități prin care banca se asigură că împrumutul va fi returnat în întregime.

Garanțiile pot fi de mai multe tipuri, inclusiv garanții personale, cum ar fi garanțiile de la părinți sau alți membri ai familiei, sau garanții de la stat, cum ar fi cele oferite prin programul guvernamental Student Invest.

Ipoteca mobiliară este o garanție care implică bunurile mobile ale împrumutatului, cum ar fi autoturismele, echipamentele sau alte bunuri de valoare. Acestea pot fi utilizate ca garanții pentru a obține un credit.

Este important să rețineți că garanțiile și ipotecile mobiliare pot fi pierdute dacă împrumutul nu este returnat în timp util. De asemenea, acestea pot afecta creditul și istoricul de credit al împrumutatului.

În general, este recomandat să obțineți o garanție sau o ipotecă mobiliară doar dacă sunteți sigur că puteți returna împrumutul în timp util și că nu veți pierde bunurile oferite ca garanție.

Garanțiile și ipotecile mobiliare sunt modalități prin care împrumutatul poate obține un credit pentru studenți, dar acestea trebuie utilizate cu precauție și numai dacă sunteți sigur că puteți respecta termenii și condițiile împrumutului.

Termeni de Rambursare

Pentru a evita problemele de rambursare a creditului pentru studii, este important să cunoașteți termenii și condițiile oferite de instituțiile bancare.

Majoritatea bancilor din Romania oferă o perioadă de rambursare de până la 10 ani pentru creditele pentru studenți, dar unele pot oferi și o perioadă mai scurtă de maximum 5 ani. În cazul creditelor cu ipotecă imobiliară, perioada de rambursare poate ajunge până la 20 de ani.

De asemenea, puteți beneficia de o perioadă de grație în care nu sunteți obligat să faceți plăți lunare. Această perioadă poate varia între 6 luni și 2 ani, în funcție de instituția bancară pe care o alegeți.

Pentru a evita comisioanele de rambursare anticipată, este important să verificați cu atenție termenii și condițiile oferite de bancă. În general, pentru creditele de nevoi personale cu dobândă variabilă, nu se aplică comisionul de rambursare anticipată. Pentru creditele cu dobândă fixă, comisioanele de rambursare anticipată pot varia între 0,5% și 1% din suma rambursată.

Este important să vă informați cu atenție înainte de a lua un credit pentru studii. Verificați termenii și condițiile oferite de instituțiile bancare și asigurați-vă că puteți respecta condițiile de rambursare.

Suma de Împrumut

Creditele pentru studenți sunt concepute pentru a ajuta studenții să-și finanțeze educația și alte cheltuieli asociate. Suma de împrumut pe care o poate obține un student depinde de mai mulți factori, inclusiv de instituția financiară care oferă creditul și de nevoile financiare ale studentului.

Majoritatea instituțiilor financiare din România oferă credite pentru studenți cu sume de împrumut variabile. În general, suma maximă de împrumut pe care o poate obține un student este de până la 24.000 de lei, dar există și instituții financiare care oferă credite de până la 3.500 de euro sau până la 3.000 de euro.

Este important să se țină cont de faptul că suma de împrumut pe care o poate obține un student poate varia în funcție de nevoile sale financiare și de capacitatea sa de a rambursa creditul. De asemenea, suma de împrumut poate fi influențată de alți factori, cum ar fi istoricul de creditare al studentului și veniturile sale.

În general, studenții ar trebui să ia în considerare suma de împrumut de care au nevoie cu grijă și să nu ia mai mult decât au nevoie. Este important să se ia în considerare faptul că un credit trebuie rambursat, iar o sumă prea mare de împrumut poate fi dificil de rambursat în timp util.

Costuri Adiționale

În timp ce programul Student Invest acoperă costurile școlare, chiria, achiziționarea de calculatoare și evenimente de formare, există alte costuri adiționale pe care studenții trebuie să le ia în considerare.

Cămin

Dacă un student locuiește într-un cămin, costul cazării poate fi acoperit de programul Student Invest. Cu toate acestea, dacă un student dorește să locuiască în afara campusului, va trebui să plătească chirie. În plus, dacă un student dorește să împartă o locuință cu alți studenți, costurile pot fi împărțite, dar fiecare student va trebui să plătească o parte din chirie.

Bilet de avion

Dacă un student călătorește în străinătate pentru a participa la un program de studiu, programul Student Invest poate acoperi costul biletului de avion. Cu toate acestea, trebuie să se verifice cu atenție dacă această facilitate este disponibilă și în cazul programului de studiu în care studentul este interesat.

Plata chiriei

Dacă un student locuiește în afara campusului și plătește chirie, această chirie nu este acoperită de programul Student Invest. În plus, dacă un student împarte o locuință cu alți studenți, trebuie să se asigure că fiecare student își plătește partea de chirie la timp.

Plata locurilor de cazare

Dacă un student participă la un program de studiu în străinătate, programul Student Invest poate acoperi costurile de cazare. Cu toate acestea, trebuie să se verifice cu atenție dacă această facilitate este disponibilă și în cazul programului de studiu în care studentul este interesat.

În general, programul Student Invest poate ajuta la acoperirea multor costuri școlare și de trai, dar este important ca studenții să ia în considerare costurile adiționale și să planifice în consecință.

Confidențialitate și Întrebări

În ceea ce privește confidențialitatea, este important să știți că informațiile dumneavoastră personale sunt protejate de către bănci și nu vor fi dezvăluite fără acordul dumneavoastră. În plus, majoritatea băncilor utilizează protocoale de securitate pentru a proteja datele dumneavoastră personale și financiare.

Dacă aveți întrebări legate de creditele pentru studenți, este recomandat să contactați direct băncile care oferă aceste servicii. Acestea vă pot oferi informații detaliate și răspunsuri la orice întrebări aveți în legătură cu cerințele de eligibilitate, procesul de aplicare, dobânzi, termene de rambursare și altele.

Un alt mod de a obține informații este prin intermediul site-urilor specializate în compararea și evaluarea creditelor pentru studenți. Aceste site-uri vă pot ajuta să comparați ofertele de credite ale diferitelor bănci și să găsiți cea mai avantajoasă opțiune pentru nevoile dumneavoastră.

Înainte de a aplica pentru un credit pentru studenți, este important să vă asigurați că înțelegeți pe deplin termenii și condițiile acestuia. În plus, trebuie să fiți siguri că sunteți eligibili pentru a primi creditul și că aveți capacitatea financiară de a-l rambursa în termenul stabilit.

În general, creditele pentru studenți pot fi o opțiune utilă pentru finanțarea educației, dar este important să fiți informați și să luați decizii responsabile și bine informate.

Întrebări frecvente

Care sunt criteriile pentru a obține un credit pentru studenți?

Pentru a obține un credit pentru studenți, există anumite criterii de eligibilitate care trebuie îndeplinite. Acestea includ în general înscrierea la o instituție de învățământ recunoscută și acreditată, obținerea unui anumit nivel de performanță academică și vârsta minimă de 18 ani. În plus, fiecare instituție financiară poate avea propriile criterii de eligibilitate, cum ar fi venitul minim sau istoricul de credit.

Ce documente sunt necesare pentru a obține un credit pentru studenți?

Documentele necesare pentru a obține un credit pentru studenți pot varia în funcție de instituția financiară. În general, este necesar să prezentați o copie a actului de identitate, adeverința de înmatriculare la instituția de învățământ, o declarație de venit sau o adeverință de la părinți și o copie a ultimei facturi de utilități.

Care sunt avantajele unui credit pentru studenți fără dobândă?

Un credit pentru studenți fără dobândă poate fi o opțiune atractivă pentru cei care doresc să își finanțeze studiile. Aceste tipuri de credite oferă o perioadă de grație în care nu trebuie să plătești dobândă și, în unele cazuri, chiar și după aceea dobânda poate fi subvenționată de stat. În plus, plățile lunare pot fi mai mici decât cele ale unui credit cu dobândă.

Cum pot să aflu dacă sunt eligibil pentru un credit pentru studenți?

Pentru a afla dacă sunteți eligibil pentru un credit pentru studenți, puteți verifica criteriile de eligibilitate ale instituțiilor financiare care oferă astfel de credite sau puteți aplica direct și veți fi informat în mod oficial despre eligibilitatea dvs.

Ce sumă pot să obțin prin intermediul unui credit pentru studenți?

Suma pe care o puteți obține prin intermediul unui credit pentru studenți poate varia în funcție de instituția financiară și de criteriile lor de eligibilitate. În general, creditele pentru studenți oferă sume mai mici decât cele ale altor tipuri de credite, dar pot fi suficiente pentru a acoperi cheltuielile legate de studii.

Ce instituții financiare oferă credite pentru studenți?

Multe instituții financiare oferă credite pentru studenți, inclusiv bănci comerciale, instituții financiare nebancare și cooperative de credit. Printre acestea se numără Banca Transilvania, CEC Bank, BRD și Raiffeisen Bank. Este important să comparați ofertele de credite pentru studenți ale diferitelor instituții financiare pentru a găsi cea mai bună opțiune pentru nevoile dvs.

5/5 – (8 votes)

About the author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Latest posts

 • Credit nebancar prin telefon

  Cei mai multi clienti aleg Credius. Aplica aici. Credit doar cu buletinul NOU! Credit doar cu selfie 9 din 10 clienți ar recomanda Viva Credit Credit doar cu buletinul Creditul nebancar prin telefon este o soluție rapidă și convenabilă pentru cei care au nevoie de bani într-un timp scurt. Această opțiune de creditare este disponibilă prin…

  Read more

 • Piata de capital: Ce este si cum poate fi folosita

  Piața de capital este un concept important în economia modernă. Aceasta se referă la locul unde se tranzacționează instrumente financiare, precum acțiuni, obligațiuni sau instrumente derivate. În general, piața de capital este esențială pentru buna funcționare a economiilor capitaliste, deoarece permite investitorilor să cumpere și să vândă instrumente financiare, iar emitenții să obțină finanțare pentru…

  Read more

 • Credit pentru studenti: cum să obtii finantare pentru studiile tale

  Promotie actuala: 0% dobanda pentru primele 7 zile Cei mai multi clienti aleg Credius. Aplica aici. NOU! La scadenta lunara a creditului poti achita doar dobanda. Vezi aici detalii Creditul pentru studenți este o opțiune populară pentru cei care doresc să-și finanțeze educația și să-și îndeplinească obiectivele academice. În România, există mai multe bănci care oferă…

  Read more